Vurdering av NGI er følgjande:
"NGI anbefaler å ikke gå videre med sikring av det potensielt ustabile området per nå, på bakgrunn av: Det er ikke registrert tegn på nylig deformasjon i overhenget som kan knyttes til baksprekken ved veien. At det ikke er tegn på nylig deformasjon kan indikere at det potensielt ustabile partiet ikke beveger seg, og sikring vil da være unødvendig. Aurland kommune meldte om at det ikke var registrert bevegelse langs baksprekken basert på målinger mellom 2020-06-29 til 2020-08-20 (Møller, 2020). Det er likevel mulig at det er sakte kryp, som vil ta tid å oppdage om en kun benytter manuelt måleutstyr. Vi klarer ikke å se strukturer som samlet sett gir en plausibel bruddmodell/- utglidningsmekanisme. Det virker sannsynlig at synkehull i veien og forsenkning i asfaltdekket skyldes andre forhold en ustabil bergmasse som beveger seg. En mulig forklaring kan være utvasking av løsmasser fra baksprekken pga. dårlig drenering av overflate avrenning eller grunnvannsavrenning. Det ble observert at det er løsmasser i baksprekken."

På bakgrunn av kartlegginga til NGI vert vegen no opna for allmenn ferdsel.

Vidare arbeid:

1. Kommunen vil sjå nærare på vegoppbygginga og sikre betre drenering. Det vil bli etablert ei dreneringsgrøft i veggrøft på oversida av veg og drenere mot stikkrenna nordaust for området. 
2. Oppretthalde ei overvaking av baksprekk. Dersom det blir registrert ny/meir bevegelse langs baksprekk, vil det vera grunnlag for utfyllande tiltak.